Op proef 100 dagen op proef
Gratis verzending Gratis verzending en retour
Betaal achteraf Betaal achteraf
Morgen in huis Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Trustpilot

Ergoweb scoort 4/5 op Trustpilot

Drie tips om jouw goede voornemens uit te laten komen

tips-goede-voornemens

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Veel mensen koppelen het omslaan van de jaarkalender aan een frisse start, mét goede voornemens. Goede voornemens worden aan het einde van het jaar opgesteld, maar vliegen vaak begin januari net zo hard weer de prullenbak in. Hoe ga jij jouw goede voornemens dit jaar laten uitkomen?

Voornemens zijn van alle tijden

Stoppen met roken of meer sporten: goede voornemens zijn niet slechts iets van vandaag of gisteren. Meer dan 4000 jaar geleden werden voor de jaarwisseling ook al voornemens in kaart gebracht, maar dan nét een beetje anders. Zo werden er toen bij aanvang van het nieuwe jaar beloften afgelegd aan goden. Tegenwoordig stellen we onze doelen voornamelijk gericht op onszelf.

Ambitie

Helaas is het mislukken van deze nieuwjaarsdoelen ook van alle tijden. Dit ligt vaak aan de hoge ambitiegraad: we willen te veel in weinig tijd. Om een leefpatroon te doorbreken en te verbeteren is doorgaans meer tijd nodig dan we er zelf in willen investeren. Op deze manier missen we snel resultaat en vervallen we dan ook al gauw weer in oude gewoontes.

Realiseer jouw goede voornemens

Ben jij gemotiveerd om jouw doelen dit jaar te behalen? Bij Ergoweb helpen wij je een handje om jouw goede voornemens te realiseren, door middel van drie tips. Lees snel verder!

Tip #1: Maak je voornemens meetbaar

“Meer sporten” is een mooi doel, maar niet meetbaar. Je maakt dit doel meetbaar door er een realistisch en controleerbaar doel aan te verbinden. Je zou het doel kunnen formuleren als “elke dag een uur bewegen”. Wist je dat je dit doel niet per sé na werktijd hoeft te realiseren? Met de Ergoweb bureaufiets maak jij jouw kilometers onder werktijd!

Tip #2: Inspireer je omgeving

In je eentje ten strijde trekken tegen verkeerde gewoonten blijft lastig. Zoek dan ook steun bij vrienden, familie of collega’s. Wil je graag fitter worden? Betrek je collega’s erbij! Probeer samen onze dynamische hulpmiddelen en blijf in beweging op je werkplek. Zo kunnen jullie elkaar ondersteunen om elkaars goede voornemens te realiseren.

Tip #3: Maak er een gewoonte van

Oude patronen doorbreken vraagt om doorzettingsvermogen. Probeer dan ook om je goede voornemens als patroon in je systeem te krijgen. Zit je doorgaans de hele dag op kantoor? Dit is erg ongezond. Zet bijvoorbeeld om de twee uur de wekker om staand te gaan werken. Zo wordt je er elke twee uur aan herinnert dat het tijd is om van houding te wisselen. Op deze manier gebruik je de wekker als geheugensteuntje. Na een tijdje zul je zien dat je dat patroon op natuurlijke wijze overneemt. Wisselen tussen zittend en staand werken doe je eenvoudig met een zit-sta bureau.

Realiseer jouw doelen met de nieuwjaarsdeals van Ergoweb

Wil je meer bewegen en gezond werken? Begin bij je werkplek! Met de Herman Miller Mirra 2.0 ergonomische bureaustoel blijf je in beweging op je werkplek.

Bekijk de Herman Miller Mirra 2.0