088 240 00 66

Gratis verzending vanaf €60

Bent u op zoek naar de ideale werkplek?

Wij helpen u graag met uw keuze. Er zijn verschillende handigheidjes en tips die u kunnen helpen met het maken van de juiste ergonomische keuze.

Hoe zit ik goed?

 1. Zet uw voeten plat op de grond en zorg dat de stoelhoogte zo is, dat de knieën een hoek van 90 graden maken. Hoe zit u goed?Mocht dit niet lukken? Niet getreurd, wij hebben voetensteunen, die u kunt gebruiken om toch de 90 graden hoek te bewerkstelligen.
 2. Dan uw armen, zorg ervoor dat ook deze een 90 graden hoek maken en leunen op de armsteunen of op de tafel. Hierbij is het belangrijkste dat ze een 90 graden hoek maken en ontspannen hangen en ondersteund worden. Dit is ergonomisch omdat zo de schouders niet gaan trekken en u geen klachten aan de schouders of nek gaat ervaren.
 3. De stoel zelf dient u actief in te stellen en lichtelijk naar achter leunend in te stellen. Dit is de juiste actieve houding. Ideaal is dat wanneer u beweegt, de stoel met u mee beweegt. 
 4. Probeer u nek te ontlasten, dit kan door de schermhoogte op de juiste hoogte in te stellen. Stel deze net onder ooghoogte af. Werkt u met een laptop of tablet? Bekijk onze laptophouders of tabletverhoger
 5. Houd afstand tot uw scherm, zorg ervoor dat u minimaal 1 armlengte verwijderd zit van uw monitor.

Is staand werken goed?

'Zitten is het nieuwe roken', aldus de benoemde trend binnen de wereld van ergonomie. Moet ik dan de hele tijd staand werken? Nee, het meest ideale is het werken aan een zit-sta bureau. Een elektrisch verstelbaar bureau helpt u bij het afwisselen tussen zittend en staand werken.

 1. Wissel staand werken en zittend werken af. Door een simpele druk op de knop wisselt u het af met een zit-sta bureau. Leer ook over actief staan door middel van een steppie.
 2. Completeer uw werkplek met ergonomische, dynamische hulpmiddelen. Denk aan het actieve meubel als de Swopper. Uw houding wordt bevorderd en een betere doorbloeding wordt gerealiseerd, met het ultieme doel het verhogen van uw productiviteit en plezier in het werk.
 3. Fietsen op uw werkplek is dé oplossing binnen dynamisch werken. Door af te wisselen tussen de verschillende meubels wordt uw doorbloeding gestimuleerd en uw werkplezier aangewakkert. Bekijk bijvoorbeeld onze deskbike

Hoe werk ik ergonomisch?

 1. Comfortzone is het kernwoord binnen ergonomisch werken.
 2. Zorg ervoor dat u binnen uw comfortzone blijft werken. Wat is de comfortzone? De comfortzone is het gebied tussen uw schouders. Door ervoor te zorgen dat het toetsenbord en ook uw muis binnen de comfortzone ligt, wordt grijpen en spierspanning vermeden. Een compact toetsenbord en een verticale muis is dé ergonomische combinatie. 
 3. Herkent u het kijken op een papiertje rechts van u en vervolgens op uw scherm? Dit werkt niet lekker en kan zorgen voor spierspanning in de nek. Door een documenthouder te gebruiken, kunt u uw documenten kwijt tussen uw toetsenbord en monitor. Zo blijft u binnen uw comfortzone, wordt spierspanning vermeden en kunt u productief werken.
 4. Heeft u al een bureaustoel en bureau, maar zijn deze helaas niet op de juiste hoogte? Bekijk dan onze voetensteunen.

Ergonomisch werken binnen de comfortzone

 

 Ergonomische voetensteun


Ergonomisch werken met documenthouder