Op proef 100 dagen op proef
Gratis verzending Gratis verzending en retour
Betaal achteraf Betaal achteraf
Morgen in huis Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Trustpilot

Ergoweb scoort 4/5 op Trustpilot

Dynamisch werken voor een gezonde houding

Zit-sta-bureau

Wist je dat 'zitten' het 'nieuwe roken' wordt genoemd? Dat lang zitten slecht voor de gezondheid is, staat voor de meeste mensen als een paal boven water. Maar welke werkhoudingen zijn wel gezond? Lees snel verder en ontdek hoe jij dit toe kan passen in jouw werkomgeving!

8,9 uur per dag zitten

Gemiddeld zitten Nederlanders 8,9 uur per dag, blijkt uit onderzoek van het CBS. De Vrije Universiteit van Amsterdam ging met deze cijfers aan de slag en onderzocht de gevolgen van deze levensstijl. Wat blijkt? Mensen die tussen de 8 en 11 uur per dag zitten, hebben 15% meer kans op vroegtijdig overlijden. Bij mensen die langer dan 11 uur per dag zitten, is dit nog vele malen hoger. Geen nood: er is een oplossing!

Dynamisch werken is de oplossing

Dynamisch werken is de oplossing! Dynamisch werken houdt in dat je van houding wisselt tijdens je werkdag. Een dynamische werkplek stelt je dan ook in staat om zittend en staand werken eenvoudig afwisselen. Op deze manier verhoog je jouw fitheid én productiviteit.

Heb je geen dynamische werkplek met ergonomische producten? Lees dan snel verder voor onze huis-tuin-en-keuken-tips.

Tip #1: Ga af en toe staan

Door langdurig zittend te werken gaan je hersenen in de ruststand. Dit is verrre van ideaal tijdens je werkdag. Door sporadisch staand te werken, blijft je energielevel hoog. Met het Steppie balansbord ben je in staat om staand te werken, op ergonomisch verantwoorde wijze.

Tip #2: Haal zelf je koffie

Lang zitten vertraagd de toevoer van bloed (en dus ook zuurstof) naar de hersenen. Dit kan resulteren in concentratieproblemen. Laat dus niet je collega koffie halen om je indutmomentje te bestrijden, maar haal zelf je koffie en loop een rondje. Dit bevordert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat je je weer net zo scherp voelt als aan het begin van je werkdag!

Tip #3: Houd je rug in beweging

Eén van de meest voorkomende klachten bij zittend werk zijn rugklachten. Om je rug gezond te houden is beweging noodzakelijk. Door af en toe van houding te wisselen, blijven de zachte schijven tussen de rugwervels in beweging. Ga dus af en toe even staan en rek je uit, dan blijft je rug vitaal. Blijf je liever zittend in beweging? Kies dan voor de Aeris Swopper. De Swopper zorgt ervoor dat je rug in beweging blijft, waardoor je rugklachten voorkomt.

Maak jouw dynamische werkplek compleet

Zorg dat je altijd dynamisch werkt met onze ergonomische producten. Met onze bureaufiets, Swopper of zitbal blijf je in beweging. Bekijk snel het volledige aanbod!

Bekijk onze dynamische producten