Op proef 100 dagen op proef
Gratis verzending Gratis verzending en retour
Betaal achteraf Betaal achteraf
Morgen in huis Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Trustpilot

Ergoweb scoort 4/5 op Trustpilot

Een bureaustoel kopen: waar let je op?

Je bureaustoel is misschien wel het belangrijkste kantoormeubel dat écht goed moet zijn. Je brengt het grootste gedeelte van de werkdag namelijk zittend door. Des te belangrijker dus dat de bureaustoel die jij gebruikt, goed aansluit op jouw lichaam. Maar waar let je op wanneer je een bureaustoel koopt? In deze blog geven we je een paar tips en inspiratie.

Ergonomie

Ergonomie staat voor ons met stip op één. Maar wat is ergonomie en waarom is het zo belangrijk? Een ergonomische stoel kan ingesteld worden naar jouw lichaam en stimuleert je om de juiste houding aan te nemen gedurende de dag. Hierdoor voorkom en verminder je klachten. Ook zorgt een gezonde houding voor mentale verbeteringen (meer concentratie, hogere productiviteit en meer creativiteit). Daarnaast is een ergonomische bureaustoel gebouwd voor verschillende lichaamstypen doordat eigenlijk alle gedeelten van de stoel verstelbaar zijn. Onze bureaustoelen zijn allemaal ergonomisch, zo ook deze Herman Miller Mirra 2.0. Deze bureaustoel heeft een uniek design en beschikt over een Harmonic tilt-system, wat betekent dat deze bureaustoel de meest nauwkeurige lichaamsbewegingen volgt. Met de Mirra 2.0 staat de balans tussen comfort en ergonomie centraal.

Rugondersteuning

Waar we veel mensen nog op betrappen is de zithouding. Vaak is dit iets voorovergebogen, of juist onderuitgezakt. Hierdoor neemt de ruggenwervel niet de natuurlijke S-vorm aan, maar is deze juist bolvormig. Door deze houding vindt er een bepaalde druk plaats op de tussenwervelkolommen en moeten de spieren in de rug extra werk verzetten om de houding te corrigeren. Een bureaustoel met een juiste rugleuning is een manier om rugklachten te voorkomen, maar ook te verminderen. De RH Extend 220 is zo’n bureaustoel. De rugleuning bij deze stoel is extra groot waardoor de gehele rug ondersteund wordt. Daarbij is de rugleuning los van het zitgedeelte aan te passen. De RH Extend 220 zorgt voor een optimale ondersteuning van je rug en bekken en stimuleert een actieve zithouding dankzij het kantelmechanisme. Tot slot heeft de zitting een licht hellende zitting wat zorgt voor goede bloedcirculatie van je benen. Dit zorgt voor meer energie gedurende de dag.

Actieve zithouding

Een actieve zithouding geeft een positief effect op de spieren in je rug. Een actieve zithouding is een zithouding waarbij je de spieren in je rug actief gebruikt zodat je wervelkolom een natuurlijke vorm aanhoudt. Door actief te zitten stimuleer je de bloedcirculatie naar je hersenen waardoor je een betere concentratie hebt. Een bureaustoel die deze actieve zithouding stimuleert is de HAG Futu 1200-S. Deze HAG Futu stimuleert een actieve zithouding door het InBalance-systeem. Dit betekent dat je continu op lichte wijze aan het schommelen bent, wat zorgt voor de lichte beweging. Hiernaast heeft deze
bureaustoel een hoog zitcomfort waardoor de HAG Futu 1200-S ideaal is voor iedere werkomgeving.

Instelbare mogelijkheden

Ben je van plan een bureaustoel te kopen die door meerdere mensen gebruikt gaat worden? Dan is het belangrijk om een stoel aan te schaffen die gemakkelijk instelbaar zodat iedereen die gebruik maakt van deze stoel de juiste ondersteuning krijgt. In Europa wordt een bepaalde ergonomie norm gehandhaafd. Deze norm specificeert de afmetingen van de bureaustoel en de beproevingsmethode en bepaling hiervan. Deze norm wordt afgekort als de EN-1335. De NPR-1813 geeft een toelichting op de EN-1335 en beschrijft de gewenste maatvoering van bureaustoelen in Nederland. De BMA Axia Office voldoet aan de genoemde normen en is daarmee een geschikte bureaustoel om kantoren mee in te richten. Deze stoel kan namelijk voor iedere unieke gebruiker ingesteld worden door de grote hoeveelheid instellingsmogelijkheden.

Refurbished

Tot slot zien we een steeds grotere vraag in refurbished kantoormeubilair. Refurbished is een ander woord voor revitalisatie en betekent dat het meubilair is wordt hersteld en opgefrist voordat wij het verkopen aan de volgende gebruiker. De refurbished bureaustoelen die wij verkopen zijn door onze partner OPNIEUW! voorzien van nieuwe stoffering en alle onderdelen zijn gecontroleerd en waar nodig vervangen. Zo kunnen we nieuw leven blazen in producten die nog te mooi en kwalitatief goed zijn om door de afvalverwerking te gaan. Naast dat we op deze manier goed bezig zijn voor het milieu, zorgt dit er ook voor dat we bureaustoelen die nog jaren te gebruiken zijn kunnen verkopen voor een vriendelijke prijs. Daarbij heb je op onze bureaustoelen vijf jaar garantie. Op die manier voorkomen we dat
onze producten met herstelbare schade al worden afgedankt. Neem bijvoorbeeld deze RH Logic 100. Dit gerevitaliseerde product is gebruiksvriendelijk en ergonomisch en is gemakkelijk verstelbaar voor gebruik door meerdere personen. Een ideale bureaustoel dus voor op een flexwerkkantoor, maar ook voor het thuiswerken.

Bekijk ons assortiment

De ene bureaustoel is andere niet. Ga jij voor een actieve zithouding op een ergonomische bureaustoel die verschillende instelbare mogelijkheden heeft? Neem je een nieuw exemplaar of kies je voor refurbished meubilair? Bij Ergoweb hebben we de geschikte stoel die aan jouw wensen en verwachtingen voldoet. Bekijk ons assortiment.