Op proef 100 dagen op proef
Gratis verzending Gratis verzending en retour
Betaal achteraf Betaal achteraf
Morgen in huis Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Trustpilot

Ergoweb scoort 4/5 op Trustpilot

Hoe richt je een gezonde beeldschermwerkplek in?

Wij helpen je graag met je keuze. Er zijn verschillende handigheidjes en tips die je kunnen helpen met het maken van de juiste ergonomische keuze.

Hoe zit ik goed?

 1. Zet je voeten plat op de grond en zorg dat de stoelhoogte zo is, dat de knieën een hoek van 90 graden maken. Mocht dit niet lukken? Niet getreurd, wij hebben voetensteunen, die je kunt gebruiken om toch de 90 graden hoek te bewerkstelligen.
 2. Dan je armen, zorg ervoor dat ook deze een 90 graden hoek maken en leunen op de armsteunen of op de tafel. Hierbij is het belangrijkste dat ze een 90 graden hoek maken en ontspannen hangen en ondersteund worden. Dit is ergonomisch omdat zo de schouders niet gaan trekken en je geen klachten aan de schouders of nek gaat ervaren.
 3. De stoel zelf dient u actief in te stellen en lichtelijk naar achter leunend in te stellen. Dit is de juiste actieve houding. Ideaal is dat wanneer u beweegt, de stoel met u mee beweegt.
 4. Probeer je nek te ontlasten, dit kan door de schermhoogte op de juiste hoogte in te stellen. Stel deze net onder ooghoogte af. Werk je met een laptop of tablet? Bekijk onze laptophouders of tabletverhoger.
 5. Houd afstand tot je scherm, zorg ervoor dat je minimaal 1 armlengte verwijderd zit van je monitor.

Gezonde beeldschermwerkplek

Is staand werken goed?

'Zitten is het nieuwe roken', aldus de benoemde trend binnen de wereld van ergonomie. Moet ik dan de hele tijd staand werken? Nee, het meest ideale is het werken aan een zit-sta bureau. Een elektrisch verstelbaar bureau helpt je bij het afwisselen tussen zittend en staand werken.

 1. Wissel staand werken en zittend werken af. Door een simpele druk op de knop wissel je het af met een zit-sta bureau. Leer ook over actief staan door middel van een steppie.
 2. Completeer je werkplek met ergonomische, dynamische hulpmiddelen. Denk aan het actieve meubel als de Swopper. Je houding wordt bevorderd en een betere doorbloeding wordt gerealiseerd, met het ultieme doel het verhogen van jouw productiviteit en plezier in het werk.
 3. Fietsen op je werkplek is dé oplossing binnen dynamisch werken. Door af te wisselen tussen de verschillende meubels wordt je doorbloeding gestimuleerd en je werkplezier aangewakkert. Bekijk bijvoorbeeld onze deskbike.

Hoe werk ik ergonomisch?

 1. Comfortzone is het kernwoord binnen ergonomisch werken.
 2. Zorg ervoor dat je binnen uw comfortzone blijft werken. Wat is de comfortzone? De comfortzone is het gebied tussen je schouders. Door ervoor te zorgen dat het toetsenbord en ook je muis binnen de comfortzone ligt, wordt grijpen en spierspanning vermeden. Een compact toetsenbord en een verticale muis is dé ergonomische combinatie.
 3. Herken je dat? Je kijkt op een fysiek document rechts van je en vervolgens op je scherm? Dit werkt niet lekker en kan zorgen voor spierspanning in de nek. Door een documenthouder te gebruiken, kunt je jouw documenten kwijt tussen je toetsenbord en de monitor. Zo blijf je binnen je comfortzone, wordt spierspanning vermeden en kun je productief werken.
 4. Heb je al een bureaustoel en bureau, maar zijn deze helaas niet op de juiste hoogte? Bekijk dan onze voetensteunen.

Gezonde beeldschermwerkplek - werken op ooghoogteGezonde werkhouding