Op proef 100 dagen op proef
Gratis verzending Gratis verzending en retour
Betaal achteraf Betaal achteraf
Morgen in huis Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Trustpilot

Ergoweb scoort 4/5 op Trustpilot

Hoe werk ik ergonomisch?

Goed ergonomisch werken; dat is het sleutelwoord om klachten te voorkomen. Je vraagt je nu misschien af: hoe werk ik ergonomisch? Wij helpen je graag een handje op weg door een aantal tips met je te delen. Probeer deze uit op je werkplek. Mocht het niet helemaal lukken dan helpen we je graag verder! Stappenplan ergonomisch werken:

Bínnen ergonomisch werken is de comfortzone het kernwoord. Wat is de comfortzone? De comfortzone is het gebied tussen je beide schouders. Zorg ervoor dat het toetsenbord en je muis binnen deze comfortzone ligt. Hierdoor vermijd je onnodig grijpen en onnodige spierspanningen. Een compact toetsenbord en eenverticale muis is dé ergonomische combinatie. Je muis en toetsenbord liggen nu dicht bij elkaar waardoor je binnen de comfortzone werkt. De verticale muis zorgt voor een natuurlijke stand van je arm en hand, waardoor je RSI-klachten voorkomt.

Maak je naast je computer of laptop gebruik van fysieke documenten? Dan herken je vast wel dat er het document naast je ligt en het scherm recht voor je staat. Dit werkt niet fijn en zorgt op een gegeven moment voor nekklachten. Dan is het verstandig om een documenthouder te gebruiken. Hiermee voorkom je onnodige bewegingen en spierspanningen in de nek. De documenthouder zorgt ervoor dat je je document kwijt kunt tussen je toetsenbord en het beeldscherm, waardoor je binnen je comfortzone blijft. Ook is het verstandig je laptop op een laptopstandaard te zetten zodat je de spierspanning in je nek verlicht. Nieuwsgierig hoe hoog de laptopstandaard moet? Lees onze blogover (beeld)scherm werkplekken.

Daarnaast is het belangrijk om met je knieën een hoek van 90 graden te maken. Heb je al een bureaustoel en bureau/tafelblad, maar maken je knieën geen rechte hoek? Bekijk dan onze voetensteunen. Hiermee zorg je ervoor dat je voeten en knieën goed staan, waardoor je doorbloeding hiervan stimuleert.