Op proef 100 dagen op proef
Gratis verzending Gratis verzending en retour
Betaal achteraf Betaal achteraf
Morgen in huis Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Trustpilot

Ergoweb scoort 4/5 op Trustpilot

Thuiswerken doe je zo

Onlangs heeft het kabinet bekend gemaakt dat er weer meer thuisgewerkt moet worden. Eén voordeel: we zijn er intussen al erg goed in geworden. Om je nog even extra voor te bereiden op de komende tijd, hebben we voor jou een aantal punten op een rij gezet die essentieel zijn om thuiswerken tot een succes te maken. Lees snel verder!

Zorg voor een gezonde thuiswerkplek

Het allerbelangrijkste van je thuiswerkplek is dat deze berekend is op langdurig gezond werken. Misschien wel het belangrijkste onderdeel hiervan is het ergonomische aspect. Denk hierbij aan de juiste zithoogte, een goede muis en een beeldscherm op de juiste hoogte. Naast een ergonomische thuiswerkplek is beweging een must. Maak een dagelijkse wandeling of loop een aantal keren de trap op en af. Op deze manier zorg je ervoor dat je fit blijft. Ook voldoende licht en goede ventilatie zijn belangrijke ingrediënten voor zowel je fysieke als mentale gezondheid.

Wil je meer weten over gezond thuiswerken? Lees dan deze blog voor meer informatie.

Waarborg de productiviteit

Het kan voor veel mensen lastig zijn om thuis net zo productief te zijn als op kantoor. Overal liggen afleidingen op de loer en daardoor kan het lastig zijn om de juiste werkwijze te vinden. Om de productiviteit te waarborgen is het handig om aan de hand van een vaste routine te werken. Dit zorgt voor houvast. Een goede manier om productief te blijven, is het werken in ‘sprints’, mét deadlines. Hierbij gaat het erom dat je in korte tijd, een ‘sprint’, taak na taak afhandelt. Heb je net een sprintje getrokken en een taak afgerond? Neem dan even een korte pauze.

Daarnaast is het belangrijk dat je jouw sociale contact met collega’s blijft onderhouden. Videobel dagelijks met je collega’s en neem werkzaamheden met elkaar door. Zo blijf je op de hoogte van wat elkaar bezighoudt en blijf je gemotiveerd.

Houd werk en privé gescheiden

Werk en privé gescheiden houden kan een lastige opgave zijn als je thuiswerkt. Een aantal oplossingen om dit te voorkomen zijn:

  • Werk op een afgesloten plek
  • Maak een TO DO lijst
  • Probeer privé afleidingen bij je werkplek weg te houden
  • Kies vaste werkuren

Zelf je ergonomische thuiswerkplek samenstellen?

Om jouw thuiswerkplek een stukje gezonder te maken hebben wij ergonomische thuiswerkpakketen samengesteld. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk snel onze thuiswerkpakketen!

Bekijk onze thuiswerkproducten