Op proef 100 dagen op proef
Gratis verzending Gratis verzending en retour
Betaal achteraf Betaal achteraf
Morgen in huis Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Trustpilot

Ergoweb scoort 4/5 op Trustpilot

Vijf huis-, tuin-, en keukentips voor gezond thuiswerken


Tip 1: Ga op een kussentje zitten

Als je aan de keukentafel werkt en geen bureaustoel hebt, dan zijn er andere creatieve oplossingen mogelijk om een goede zithouding te stimuleren. Pak bijvoorbeeld dat kussentje van de bank af en leg deze op je stoel. Door op een kussentje te gaan zitten verlaag je de spanning in je schouders, wat ervoor zorgt dat minder snel schouderklachten krijgt.

Tip 2: Beperk afleidingen

Heb je kinderen of werkt je partner ook thuis? Danis het slim om goede afspraken te maken. Het is natuurlijk voor niemand wenselijk als je loopt te bellen terwijl de kinderen gillen op de achtergrond.Maak dus goede afspraken, of stel een schema op. Probeer dit op voorhand te regelen, voordat je werkdag begint. Zo kan je de focus bij het werk houden en behoudt je de balans tussen werk en privé.

Tip 3: Afwisseling is key

Hang je doorgaans altijd de hele dag achter je beeldscherm? Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen. Zo is het verstandig om af en toe af te wisselen tussen staand en zittend werken. Op deze manier voorkom je klachten en stimuleer je de bloedsomloop naar je hersenen, wat dan weer je concentratieniveau verbetert. Win-win dus! Ook is het slim om op vaste tijden pauze te nemen, zodat je even je hoofd leeg kunt maken.

Tip 4: Verhoog je beeldscherm met boeken

Als je thuis werkt, moet je proberen om je beeldscherm op ooghoogte te brengen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een stapel boeken onder je monitor te plaatsen. Op deze manier is het werken het minst belastend voor je nek. Heb je geen boeken in huis? Dan is een pak printpapier of een ouderwets telefoonboek een goed alternatief. 

Tip 5: Houd contact

Doordat je thuis werkt, kan het soms lastig zijn om goed contact met je collega’s te onderhouden. Toch is het belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen. Misschien ben je blij dat je nu even vrij bent van de flauwe kantoorhumor van je collega’s, maar probeer toch om het contact goed te onderhouden. Bel je collega’s dan ook vooral een keer vaker op en stimuleer ze door middel van feedback of een leuk compliment. Blijf samenwerken, ook al zit je alleen!

Breng het kantoor naar huis

Ben je jouw kussentje, telefoonboek of keukentafel zat? Of wil je simpelweg thuis ook professioneel kunnen werken? Breng dan het kantoor naar jouw huiskamer! Met ons aanbod thuiswerkproductenmaak je van elke thuiswerkdag een feestje.