Op proef 100 dagen op proef
Gratis verzending Gratis verzending en retour
Betaal achteraf Betaal achteraf
Morgen in huis Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Trustpilot

Ergoweb scoort 4/5 op Trustpilot

Zo haal je het maximale uit je thuiswerkplek

De coronacrisis was voor veel mensen de aanleiding tot verplicht thuiswerken. Dit had natuurlijk gevolgen. Minder lange reistijden, iets langer uitslapen of nog even je kind naar school brengen voor het werk; het hoorde er allemaal bij. Nu de pandemie haar einde nadert, blijven de meeste mensen (deels) thuiswerken. Het is dan ook belangrijk dat jij het optimale uit je thuiswerkplek haalt. Om jou hierbij te helpen hebben wij 5 tips op een rijtje gezet voor het inrichten van jouw ideale thuiswerkplek!

1. Zorg voor een verantwoorde zithouding

Toen je voor het eerst thuis moest gaan werken ging je wellicht op een keukenstoel of op een krukje zitten. Voor de korte termijn is dit misschien de oplossing, maar op de lange termijn kan dit zorgen voor ernstige klachten aan de rug, nek of armen. Om dit te voorkomen kan een kussen de oplossing bieden. Met behulp van een kussen kan je net iets hoger zitten en voorkom je dat je schouders onder spanning staan. Heb je last van rugklachten? Gebruik dan het kussen dan als rugsteun. Wil je het echt verantwoord aanpakken, dan kan je het beste voor een ergonomische bureaustoel kiezen. Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen naar de vorm van het menselijke lichaam. Zo verstel je de rugleuning, nekleuning en armleuning volledig naar jouw lichaamsverhoudingen.

2. Kies een rustige werkplek

Op kantoor zijn pratende collega’s en druk malende koffiezetapparaten de grootste stoorzenders. Thuis heb je hier gelukkig geen last van. Toch brengt thuiswerken ook afleidingen met zich mee. Sterk aanwezige kinderen, een stofzuigende partner terwijl jij een meeting hebt of de pakketdienst die aanbelt; het zijn stuk voor stuk stoorzenders. Om effectief te werk te gaan, is het aan te raden om deze factoren zo veel mogelijk uit te sluiten. Richt je thuiskantoor daarom in op een rustig plekje in huis.

3. Zorg voor voldoende daglicht

Houd bij het inrichten van je thuiswerkplek rekening met de aanwezigheid van daglicht. Wist je dat de blootstelling aan daglicht een positief effect heeft op de productiviteit? Plaats hierom je bureau dicht bij een raam. Plaats je bureau zo dat als je naar het beeldscherm kijkt, het raam links of rechts van je is. Op deze manier voorkom je dat daglicht rechtstreeks in je beeldscherm valt, wat ervoor zorgt dat je beeldscherm gaat spiegelen.

4. Houd je werkplek netjes

Een rommelige werkplek werkt a-productief. Zorg er dan ook voor dat je werkplek netjes en opgeruimd blijft, want een rustige werkplek betekent rust in het hoofd. Werk je in je slaapkamer of woonkamer? Ruim dan na werktijd je werkplek volledig op en laat je spullen niet staan. Zo behoudt je de scheiding tussen werk en privé.

5.  Gebruik een monitor, muis en toetsenbord

Structureel werken op een laptop is ergonomisch gezien niet verantwoord. Zorg dus dat je gebruik maakt van een los beeldscherm, een losse muis én een los toetsenbord. Zo voorkom je dat je een slechte houding aanneemt tijdens het werken. Bekijk het aanbod aan accessoires voor de beste producten voor jou.

Maak jouw thuiswerkplek compleet

Maak jouw thuiswerkplek compleet met onze ergonomische oplossingen. Bekijk snel het volledige aanbod!

Bekijk onze thuiswerkpakketten